Retourneren

Als een bestelling om wat voor reden retour gestuurd dient te worden dien je altijd eerst contact met ons opnemen. Er wordt dan in overleg besloten hoe dit dient te gebeuren. Je krijgt dan van ons ook een retourlabel die je duidelijk zichtbaar en stevig op de buitenkant dient te plakken. Daarna kan je het pakket bij de betreffende bezorgdienst inleveren. Verwijder ook eerst eventuele oude verzendlabels, dit om verwarring te voorkomen.

Indien jouw bestelling geretourneerd dient te worden verpak deze dan altijd zo goed mogelijk terug in de originele verpakking. Alleen zo kan extra beschadiging voorkomen worden en recht op vergoeding of garantie niet komen te vervallen. Indien je de originele verpakking niet meer kunt gebruiken of niet meer hebt, dien je eerst contact met ons op te nemen.

Sommige producten kunnen, indien geopend, niet meer retour gestuurd worden. Denk hierbij aan parfums en andere verzorgende producten die hygiënisch verpakt en geseald geleverd worden. In enkele bijzondere gevallen kan er een vergoeding besproken worden.

Terugbetaling of omruilen van het product wordt pas gedaan wanneer een product bij ons bezorgd is en nagekeken. Eventueel gecontroleerd door de fabrikant en of leverancier. Dit kan uitlopen tot maximaal 20 werkdagen.

Begin chat
Kan ik je helpen?