Garantie

Je hebt natuurlijk recht op garantie op jouw product. Standaard nemen wij de gebruikelijke fabrieksgarantie over die de fabrikant of leverancier ons bied. Bij enkele producten leveren wij extra garantie.

Eerst controleren wij of een defect product wel zonder beschadiging is afgeleverd. Blijkt een bestelling wel beschadigd te zijn afgeleverd maar is dit niet gemeld aan bezorgdienst en ook niet aan ons dan vervalt het recht op garantie. Enkele producten dien je op een bepaalde manier uit te pakken. Controleer dit op de verpakking. Denk hierbij aan bijvoorbeeld grote televisieschermen. Deze dien je met minimaal 2 personen uit de verpakking te halen, op te hangen aan een geschikte beugel of op een stabiele ondergrond te plaatsen. Beschadiging bij levering of tijdens uitpakken dien je binnen 24 uur te melden bij ons.

Ook wordt gecontroleerd of een product volgens bijgeleverde instructies in gebruik is genomen. Blijkt een product door eigen toedoen beschadigd of kapot te zijn gegaan, vervalt het recht op garantie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het verkeerd aansluiten van elektriciteit waarbij het apparaat stuk gaat.

Begin chat
Kan ik je helpen?